mládežnické kategorie

22.08.2013 10:38

     Blíží se konec prázdnin a tak se nám rozehrají mládežnické soutěže. SK letos přihlásilo do soutěží ml.a st.přípravku a mladší žáky. Po dlouhé době u nás skončil dorost z důvodu nedostatku hráčů. Starší žáky už nemáme třetí sezonu. Pro klub je to bohužel z dlouhodobého hlediska velmi špatné, protože si nebudeme do našeho áčka vychovávat vlastní hráče a budeme nuceni nakupovat hráče z jiných klubů. Pokud chceme udržet současnou výkonnost nebo se pokusit postoupit do vyšší třídy, tak nám nic jiného nezbude. Tento problém netrápí jen náš klub, ale i ostatní kluby v okolí, které se dostávají do stejných problémů. Jako řešení tohoto stavu se nabízí spojování nebo úzká spolupráce s dalšími kluby.

     Mladší a starší přípravka bude hrát letos jiným způsobem a to turnajově. Tento systém by měl přinést to, že mužstva odehrají každý týden jeden miniturnaj. Sehraje se více zápasů na jednom místě a odpadnou tak velké náklady na dopravu, kdy se k vůli jednomu utkání jelo na konec okresu. Tento systém se po podzimní sezoně vyhodnotí a dořeší se případné nedostatky.

     Mladší žáci budou hrát stejným způsobem, jako v minulých ročnících. Našim cílem je příští sezonu přihlásit starší žáky. Důvod je jednoznačný, protože pokud budeme mít jen tu nejmladší kategorii, tak z hlediska budoucnosti to nic neřeší.

     O všech utkání Vás budeme informovat a zveme Vás tímto, aby jste naše nejmladší hráče přišli povzbudit.

 

Buchta Jaroslav